, 2023/3/9

Egy 4 kW-os napelemes rendszer egy 3-4 fős család energiaszükségletét fedezheti. Egy ilyen rendszer telepítésével nem csak az áramszámlákon spórolhat, hanem környezetbarátabbá teszi otthonát, és megkönnyíti az életét az alacsony karbantartási követelményeknek és a termék nagyon hosszú élettartamának köszönhetően.

4kW os napelemes rendszer

Egy 4 kW-os napelemes rendszer körülbelül 5000 fontba kerül, de ha egy MCS tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltató telepíti, akkor évente akár 870 fontot is megtakaríthat. Évente egy 4 kW-os napelemes rendszer elegendő villamos energiát termel egy átlagos brit család igényeinek kielégítésére. Mi több, ha elegendő energiát tud termelni, akkor azt exportálhatja vissza a hálózatba, és így pénzt kereshet az intelligens exportgarancia révén.

Mennyi pénzt tudok megtakarítani és keresni?

Helyes számot nem lehet megadni, mivel a 4 kW-os napelemes rendszer által összegyűjtött napsugarak az időjárási viszonyok miatt az év során változnak. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a napfényből, a rendszer telepítése előtt figyelembe kell vennie a rendszer elhelyezését. Például a tető dőlésszöge növelheti vagy csökkentheti a hatékonyságot, ha a tető teljesen északra néz, a panelek képességei jelentősen csökkennek. Ne feledje, hogy ha növelni szeretné a bevételeit, akkor energiát kell megtakarítania. Ne hagyjon minden készüléket működni vagy készenléti állapotban, amikor nem használja őket.

A 4 kW-os napelemes rendszerbe való befektetés előnyei

Kétségei vannak afelől, hogy jó ötlet-e befektetni egy napelemes rendszerbe? Igaz, hogy a 4kw-os napelemek vásárlása jelentős beruházást jelent, de ez garantálja, hogy saját és tiszta energiát termel, és a jövőben pénzt is megtakarít. Mint minden nagy beruházásnál, a napelemek esetében is hosszú távon kell gondolkodni.

Még ha ma olcsóbb is fizetni a számlákat, és az országos hálózatból kapja az áramot, ez a jövőben nem marad így. Először is azért, mert a fosszilis tüzelőanyagok ára kétségtelenül növekedni fog, ami az ilyen forrásokból előállított villamos energia árát is nyomni fogja.

Másodszor, mivel egyre többen térnek át a zöld energiára, a méretgazdaságossági előnyök az adott technológiák alacsonyabb áraihoz vezetnek. A következő néhány évben a napelemek olcsóbbak és hatékonyabbak lesznek. Továbbá, mivel a kormányokra nyomást gyakorolnak, hogy tegyenek lépéseket az éghajlatváltozás kezelése érdekében, számos ösztönző és napelemes támogatás létezik, amelyek pénzügyileg kényelmessé teszik a zöld beruházásokat.

Hogyan lehet maximalizálni a 4 kW-os panelek hatékonyságát?

A napelemes rendszer telepítése nem jelenthet gondot. Van néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 4 kW-os napelemes rendszeréből. Ez nemcsak azt foglalja magában, hogy hová helyezi a 4kW-os napelemeket (távol mindenféle árnyéktól), hanem azt is, hogy otthonának energiahatékonysága is biztosított legyen. Néha ezt a tényezőt alábecsülik, de egy jól szigetelt otthon biztosan jobb eredményekhez vezet, amikor bármilyen típusú megújuló energiaforrást beépít!

Meg kell győződnie arról, hogy otthona alkalmas a telepítésre (általában elég, ha jó a szigetelése). Ez fogja meghatározni, hogy hány napelemre van szüksége ahhoz, hogy fedezze az energiaigényét. A déli fekvésű tetők tökéletesek, de a keleti vagy nyugati fekvésűek csak legfeljebb 15%-kal kevesebb energiát termelnek.

Egy 4 kW-os napelemes rendszerhez 21 és 28 m2 közötti tetőfelületre lesz szüksége.

A telepítők általában először is megkérdezik, hogy mekkora a tető mérete, Győződjön meg róla, hogy semmi sem árnyékolja be a tetőt. A napelemes tömb teljesítménye arányos a naptól kapott energiával. Ha a panelek árnyékkal vannak eltakarva, akkor az általuk villamos energiává alakítható energia korlátozott lesz.