, 2023/3/10

Megtakarítás az energiaszámlán a biomassza kazánokkal. A biomassza kazánok nagyszerű lehetőséget jelentenek azon lakástulajdonosok számára, akik környezetbaráttá szeretnék tenni otthonukat, ugyanakkor gazdaságossá is szeretnék tenni azt.

Biomassza kazán

Ezáltal a biomassza kazánok általában olcsóbb opciót jelentenek más fűtési rendszerekhez, például az olaj- vagy gáztüzelésűekhez képest. A biomassza kazán jobb a finanszírozási lehetőségek, a tüzelőanyagköltségek és a környezeti hatás szempontjából. A biomassza kazánra való átállással például akár 40%-ot is megtakaríthat az energiaszámláján, és évente akár 9 tonna szén-dioxid-kibocsátástól is megkímélheti a környezetet.

A biomassza kazánba történő beruházás megtérül azáltal, hogy növeli otthona értékét, pénzt takarít meg az energiaszámlákon, és jövőállóvá teszi háztartását.

Mint a legtöbb fűtési termék esetében, a végső ár mindig sok más tényezőtől is függ, mint magának a kazánnak az ára. Ezek közé a tényezők közé tartozik az egész ház fűtéséhez szükséges energia mennyisége és a ház teljes mérete.

Mivel a biomassza kazán költsége a háztól függően változik, nagyon ajánljuk, hogy keressen és hasonlítsa össze a helyi szolgáltatók biomassza kazán árait, mielőtt döntést hozna. Ez lehetővé teszi, hogy a legjobb árat találja meg, és a beruházás előtt kötelezettség nélkül maximalizálja megtakarításait. Kezdje el, hogy ingyenesen kapjon ajánlatokat.

Milyen tényezők befolyásolják a biomassza kazánok árát?

Fontos, hogy kazánja illeszkedjen saját fűtési igényeihez és házához. Így természetesen számíthat arra, hogy a biomassza kazán és a telepítés költségei az Önre jellemzőek lesznek.

Számos olyan konkrét tényező van, amely nagyban befolyásolja az új kazán költségét:

Telepítési költségek

Az új kazán integrálása a meglévő rendszerbe

Biomassza tárolókapacitás

Teljesítményméret

Egyéb kiegészítő jellemzők

A legnagyobb árváltozások elsősorban a kiválasztott kazán méretétől és automatizáltsági szintjétől függnek. Az önmagukat automatikusan tápláló kazánok értelemszerűen drágábbak, mint a kézi táplálást igénylő kazánok.

Milyen típusú biomassza tüzelőanyag a legjobb az Ön számára?

A biomassza kazánok különböző típusú fatüzelőanyagokkal működnek, például fa pellettel, rönkfával és faaprítékkal. A tüzelőanyag kiválasztása gyakran a tüzelőanyag-forrás elérhetőségének, a tárolási helynek és az egyéni igényeknek a figyelembevételével történik.

A biomassza tüzelőanyag minősége alapvető fontosságú a kazán hosszú távú működése és hatékonysága szempontjából. Aprítás előtt fűszerezni kell, megfelelő méretűnek kell lennie, és minimális nedvességet kell tartalmaznia.

A fatüzelőanyag három fő típusa:

Fapellet

faforgács

Rönkfa

Fapellet Biomassza tüzelőanyag

A fapellet kazánok a legelterjedtebb hazai biomassza tüzelőanyag típus, amely zsákokban vagy kötegekben csomagolva szállítható. Nagyobb mennyiségek egyszerre történő vásárlása gyakran olcsóbb, mint egyébként. A fapelletfűtésre való áttéréssel várhatóan pénzt takaríthat meg a számláin, de hogy mennyit takarít meg, az a helyettesített tüzelőanyag típusától és az adott szállítótól származó pellet árától függ.

Faapríték biomassza tüzelőanyag

A faapríték drágább a szállítás során, mivel a pellethez képest kevésbé sűrű. Ezenkívül csak olyan otthonok számára megfelelő, ahol van hely a tárolására.

Mind a pellet-, mind a faforgácskazánok gyakran automatizáltak, és nem szükséges kézzel tölteni őket. A faapríték másik előnye a kevesebb hamu és füstmaradvány.

A biomassza kazánok számos más előnye és hátránya is van, amit figyelembe kell vennie, mielőtt kiválasztja a megfelelő típust a háza számára.

Rönk biomassza tüzelőanyag

A rönkfa egy viszonylag stabil árú energiaforrás. A rönk és más típusú fatüzelésű tüzelőanyagok az első választás azok számára, akik tudatosan ügyelnek a környezetre gyakorolt hatásukra. A száraz, hasított fa elégetésével minimalizálható a károsanyag-kibocsátás. Ráadásul a magas nedvességtartalmú rönkök elégetése csökkenti a kazán hőteljesítményét, és több energiát pazarol, így a helyiségek felmelegítéséhez többet kell felhasználnia.

A biomassza kazánok kézi vagy automatikus alapú rendszerrel is működhetnek. A kézi működtetésű biomassza kazánok olcsóbbak, de figyelembe kell vennie az esetleges munkaköltségeket. A faapríték és a pellet automatikusan betáplálható a kazánba egy közeli nagyobb tartályból. Másrészt a rönkfa kézi adagolást igényel, és gyakran alkalmasabbak a bőséges fakészlethez hozzáférők számára.

Energiahatékony és gazdaságos biomassza kazánt tervez?

Most, hogy megértette a biomassza kazánokban rejlő lehetőségeket nemcsak a szénlábnyomunk csökkentésében, hanem az energiaszámlák megtakarításában is, itt az ideje, hogy beruházzon egybe. Ha tehát biomassza kazán vásárlásán gondolkodik, ne habozzon. A sok lehetőség mellett soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy árajánlatot kérjen a megújuló energiát hasznosító megoldásra. Mielőtt azonban biomassza kazánt vásárolna, meg kell találnia az otthona energiatakarékossági igényeihez legjobban illeszkedő kazánt, hogy maximalizálja a megtakarítást.