, 2023/3/6

Az elektromos kombi kazánok nagyszerű megoldást jelentenek a fő gázhálózathoz nem csatlakozó kisebb otthonok számára. Ezek a kompakt kazánok könnyen telepíthetők, így a gázüzemű társaikhoz képest alacsonyabbak az előzetes kazánköltségek.

Elektromos kombi kazán  UK 2023

Az elektromos kombi kazánok emellett nagy lehetőséget kínálnak a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentésére. A napenergiával való kombinálás vagy megújuló energiaszolgáltató használata csökkentett üzemeltetési költségeket eredményez. Lehetősége van arra is, hogy a jövőre nézve biztosítsa otthonát a gázfűtés közelgő megszűnése ellen.

Az elektromos kombi kazán összköltségét befolyásoló tényezők:

Új kazán típusa: Ez többe kerül, mint azok, amelyek közvetlenül a hálózatból szolgáltatják a vizet (közvetlen fűtőberendezések).

Modell és gyártó: Ez általában a hírnév, az általuk kínált egyedi funkciók és a garancia hossza alapján történik.

A csere típusa: A hasonló típusú kazán cseréje ugyanazon a helyen lényegesen kevesebbe kerül, mint az új típusú kazánra való átállás, és még többe kerül a kazán helyének áthelyezése.

Az otthonának villamosenergia-ellátása: Az egyfázisú áramellátás általában nem támogatja a nagy teljesítményű elektromos kazánokat, így előfordulhat, hogy háromfázisú ellátásra való átállásért kell fizetnie.

Szerelői árak: A legjobb módja annak, hogy a legjobb ajánlatot kapja, és hogy ne fizessen túl sokat az országos árak miatt, ha több helyi szerelőtől származó árajánlatot hasonlít össze.

Az elektromos kombi kazánok ugyanolyan jók, mint a gázüzeműek?

A gázüzemű kombi kazánok minden bizonnyal népszerűek az Egyesült Királyságban sok otthonban. Van néhány hasonlóságuk az elektromos kombi kazánokkal, többek között az, hogy egyetlen egységgel működnek, és kompakt méreteik is vannak. Ezenkívül az előzetes és a telepítési költségek is meglehetősen hasonlóak, bár a gázüzemű kombi kazánok kínálják a legolcsóbb új kazánköltségeket.

A hatékonyságot tekintve a gázüzemű kombi kazánok majdnem ugyanolyan energiahatékonysággal rendelkeznek, mint az elektromos kazánok. A modern kondenzációs technológiának köszönhetően minden új kazánmodell 92-95%-os üzemanyag-hatékonyságot érhet el. Ettől függetlenül az elektromos kazánok akár 99%-100%-os energiahatékonysági szintet is elérnek.

Gyakran gondolják, hogy az elektromos kazánok lényegesen kevésbé károsak a környezetre, mint a gázkazánok, mivel működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxid-kibocsátást vagy mérgező gázokat. Az Egyesült Királyságban azonban a villamos energiát gyakran földgáz elégetésével állítják elő. Ezt elkerülheti, és jelentősen csökkentheti otthona szénlábnyomát, ha megújuló energiaszolgáltatóra, például az Octopus Energyre vált.

Az elektromos kombi kazánok esetleg nehezen tudják kielégíteni a nagyobb, több fürdőszobával rendelkező otthonok energiaigényét. Ezáltal a gázüzemű kombi kazánok ebben az esetben valamivel jobb választássá válnak, mivel a piacon szélesebb teljesítményválaszték áll rendelkezésre. Összességében az elektromos kombi kazánok jövőbiztosabbak, mivel a kormányzat a fűtés villamosításába fektetett be, hogy megfeleljen a jogilag kötelező érvényű nettó nullás követelményeknek. Ez a következő 10 évben a gázüzemű fűtés fokozatos kivezetését eredményezheti, valamint a villamosenergia-költségek csökkentésére irányuló erőfeszítéseket, amelyek növelik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású fűtési rendszerek vonzerejét.

A Comet Combi

Egy kompakt, egyetlen egység, amely egy 140 literes rozsdamentes acél melegvíztárolót tartalmaz napelemes csatlakozóval. A rendszer teljes körű vezérléséhez a könnyen hozzáférhető beépített programozó lehetővé teszi, hogy a kazán modulációját és az előre beállított időpontokban leadott hőmérsékletet egyszerűen beállítsa. Központi fűtési és használati melegvíz-tágulási tartályokkal, rozsdamentes acél hőcserélővel és energiatakarékos időjárás-kompenzációval is rendelkezik.

Elektromos kombi kazán Mattira MAC15

Az Elnur Mattira MAC15 elektromos kombi kazán falra szerelhető, digitális kijelzővel modulálható, 3kW-tól 15kW-ig választható teljesítménnyel. Ezáltal teljes körű ellenőrzést biztosít a kazán teljesítménye felett, és lehetővé teszi az energiatakarékosságot. Az 50 literes víztároló azonnali meleg vizet biztosít, és lehetővé teszi az állítható hőmérséklet-szabályozást. Tágulási tartályokat tartalmaz a fűtéshez és a melegvízhez, és padlófűtéssel kombinálható.

Milyen méretű elektromos kazánra van szükségem?

A kazán mérete a kilowattban (kW) kifejezett teljesítményére utal. Az elektromos kazánok teljesítménye átlagosan 15 kW-ig terjed. Ezek viszonylag alacsony teljesítményűek, ami azt jelenti, hogy inkább kisebb, egy fürdőszobával rendelkező otthonokba illenek. Ezért, ha nagyobb, egynél több fürdőszobával rendelkező otthona van, egy elektromos kombi kazán nehezen tudna elegendő fűtést és meleg vizet biztosítani az Ön igényeinek kielégítésére. Ebben az esetben jobb, ha hagyományos gáz- vagy elektromos rendszerű kazánt választ.

A szükséges kazán pontos méretének meghatározásában különböző tényezők segíthetnek, többek között az energiaigény és a szigetelés. Az otthonában lévő radiátorok száma jó kiindulópont. Minden egyes radiátorhoz adjon hozzá 1,5 kW teljesítményt, hogy megbecsülje a helyiségek fűtési kapacitását, amint azt az alábbi táblázat mutatja:

Radiátorok száma Teljesítmény névleges teljesítmény

4 6 kW

6 9 kW

8 12 kW

10 15 kW

Elektromos kombi kazán telepítése

Az elektromos kombi kazán telepítésének költsége 650 és 2500 font között van. A magasabb árkategória általában az olyan összetett telepítésekre vonatkozik, mint például a kazán áthelyezése vagy új kazántípusra és -méretre való átállás. Ezek hosszabb időt vesznek igénybe, és további munkadíjakat igényelnek.

Például a gázkazánról elektromos kombi kazánra való átálláshoz egy Gas Safe mérnökre van szükség, aki eltávolítja a meglévő kazánt, füstcsövet és kondenzvízcsövet, valamint leválasztja a gázvezetéket. A gázkazán típusától függően a melegvíztároló és a hidegvíztartály eltávolítása is szükséges lehet. Ezután egy villanyszerelő bekábelezi és beszereli az új villanybojlert.

Ennek ellenére az elektromos kombi kazánok némi rugalmasságot kínálnak a telepítés tekintetében. Telepítésük néhány előnye a következő:

Nincs szükségük füstcsőre vagy kondenzvízcsőre.

Egyetlen egységként nem foglalnak sok helyet a lakásban.

A falra szerelt elektromos kombi kazánok elférnek egy kis konyhaszekrényben.

Az égés vagy a gyorsan mozgó belső alkatrészek hiánya csendes működést tesz lehetővé, így a lakásban bárhol zavarás nélkül felszerelhetők.

Annak megállapításához, hogy az Ön otthonában mennyire lesz megfelelő egy új elektromos kazán beszerelése, konzultáljon egy szakképzett szerelővel.

Nos, több szerelő árainak összehasonlításával jobban megismerheti a helyi szabványos árakat, és azt, hogy hol találja a legjobb ajánlatokat! Gyors és egyszerű űrlapunk kitöltésével akár 3 helyi szerelővel is kapcsolatba kerülhet. Ezután összehasonlíthatja áraikat, és valóban maximalizálhatja a megtakarításokat.